úterý 14. července 2015

Nejedu na dovolenou do Itálie, jsou tam imigranti.

Věta z titulku zazněla týden před naším odjezdem s partou kamarádů na dovolenou. Pronesl ji kamarád a přidal pár linků na české zpravodajské weby, které vylíčili Itálii jako místo, kde imigranti obsadili Brenner, usekli ruku průvodčímu ve vlaku, a jak imigranti zastavují dopravu na italských dálnicích. Přidal také informaci, že kvůli tomu nemůže spát, byl opravdu na dně... Myslel to vážně, což potvrdila jeho zdrcená manželka.

Moje žena paniku přijala za svou a přehodila na mě obavu o životy členů naší rodiny. Snažím se ověřovat fakta a tak jsem ženu požádal, aby situaci v Itálii prověřila v místě našeho pobytu u paní domácí, na Italské ambasádě v ČR a na České ambasádě v Itálii. Sama ještě aktivně přidala Asociaci cestovních kanceláří. Po křížové analýze dat :-) jsme se s manželkou shodli, že situace je bezpečná a žena svým mateřským umem začala dostávat naši "Hlučnou bandu" do běžné dovolenkové nálady.

Cílem naší cesty bylo Toskánsko konkrétně městečko Quercianella (15 km pod Livornem).

Apartmány Quercianella
Citronovník Quarcianella 
Pohled na moře Quarcianella
V rámci koupacích dnů jsme navštívili města Rosignano Solvay, Castiglioncello, Vada a Mazzanta, kde se nacházejí nádherné písčité a kamenité pláže.
Toskánská pláž - Castiglioncello

 Provedli jsme několik objevitelských výprav. Jednu do měst Massa Marittima a Populonia.

Ulička v Massa Marittima
Pohled z hradu Populonia 
Písečná pláž pod hradem Populonia

Druhou výpravu jsem provedli do měst  Volterra a San Gimignano.

Pohled z Volterry
Pohled z Volterry
Plánek města Volterra
San Gimignano náměstí

San Gimignano UNESCO
San Gimignano fronta na zrmzlinu

A třetí výlet jsem provedli do měst Pisa a Florencie.

Katedrála Florencie
Šikmá věž Pisa

Fontána Florencie

Poslední půldenní výlet jsem provedli do Livorna.

Nábřeží Livorno
A jaká byla a myslím, že i stále je, skutečnost s imigranty v Toskánsku? 

Prázdná pláž bez imigrantů 06/2015
Prázdná pláž bez imigrantů 06/2015
Při cestě tam i zpět jsme na Brenneru, kromě kolony motoristů směřujících na dovolenou, nezaregistrovali, žádného imigranta. Po dálnicích, kromě spinkajících kočiček u krajnice jsme neviděli žádného imigranta. Do vlaku jsme nevstoupili, ale ne kvůli strachu, ale kvůli tomu, že Italské dráhy za cca 100 km jízdu chtějí 30€ za rodinu. Dále jsme nepotkali žádného ztraceného imigranta a to za celých 14 dní pobytu. Jediné místo, kde jsme potkávali černochy (asi dříve imigranty) byla pláž, kde se nám úspěšně snažili prodat kabelky, brýle a jiné dovolenkové cetky. Jídlo, zmrzlinu a pití prodávali jenom místní Italové. Černoši (aspoň tak vnímám imigranta já a to díky médiím) na plážích mluvili celkem obstojně italsky a tak usuzuji, že to nebyli ti, kteří se do EU dostali před týdnem. Větší rozbor o situaci imigrantů do EU napíšu v jednom z dalších příspěvků.

Máte nějakou osobní zkušenost s imigranty z Vaší dovolené? Napište svoje zkušenosti do komentáře. 

Žádné komentáře:

Okomentovat