pondělí 21. září 2015

Jaká byla první Česká investiční konference?

Zdoj: http://www.ceskainvesticnikonference.cz
Díky spolupráci s Filipem Glasou a portálem www.ako-investovat.sk jsem měl možnost navštívit 7. 11. 2014 první ročník České investiční konference pořádané Lenkou Schánovou a Danielem Gladišem v konferenčních prostorách hotelu Diplomat.
_______________________________________________________________________________
Za legendární považuji jeho přednášku na téma oceňování společnosti a téma Goodwill. Z ní jsem si odnesl základy mé investiční strategie.
________________________________________________________________________________

Hlavním tahounem mého zájmu o touto konferenci byl Daniel Gladiš. Dana Gladiše znám díky knize Naučte se investovat a měl jsem možnost opakovaně být na jeho přednáškách. Spoustu mých kolegů, vždy zajímala technika obchodování a technika výběru společností a tipy na investice. To co zajímá mě je však Danovo uvažování nad věcmi, které se nedají spočítat. Za legendární považuji jeho přednášku na téma oceňování společnosti a téma Goodwill. Z ní jsem si odnesl základy mé investiční strategie. Ta se dnes zaměřuje na vztahy, které firmy či osoby (majitelé, management) navenek zveřejňují a ty potom porovnávám s tím co se ve firmách ve skutečnosti děje a to jak ve směru k a akcionářům, tak především k zákazníkům a zaměstnancům.
Zdroj: http://www.ceskainvesticnikonference.cz
Z tohoto pohledu, mé očekávání naplněna nebyla, protože téměř všichni přednášející hovořili o "tvrdých" faktech a finančních ukazatelích investic.
_________________________________________________________________________________
Všichni tito přednášející zakládali svoje argumenty na nějakém, pro mě, hodnotovém základu.
_________________________________________________________________________________

Mezi nejzdařilejší přednášky považuji kromě Dana Gladiše z Vltava Found, který prezentoval společnost Catlin Group a Kamila Slížka z Proxima Alfa Trade (jejíž jsem akcionářem), který prezentoval společnost Coca Cola, ještě Jána Hájka z IS České spořitelny, který prezentoval svoji investici do společnosti Sandisc. a Jakuba Skryju z Verdi Capital a jeho investici do společnosti Do & Co.  Všichni tito přednášející zakládali svoje argumenty na nějakém, pro mě, hodnotovém základu.

Ne úplně (pro mě)  uchopitelné investice byli například do španělského indexu, kterou prezentoval Jan Keška z Aura Investments Group či švýcarský investiční manažer Robert Laitz, který prezentoval společnost Perion.
Zdroj: http://www.ceskainvesticnikonference.cz
Česká Investiční konference slibovala možnost poznat se s českou investiční špičkou a to nejen v přednáškovém sále, ale i mimo něj. Ve své podstatě můžete komunikovat nepřímo s každým účastníkem ať už přednášejícím či hostem. K tomuto sloužili přestávky na kávu, neformální oběd a po konferenční networking & koktejl.
_________________________________________________________________________________
Na tuto diskuzi rád vzpomínám a porovnávám se zprávami například o propouštění 2 500 lidí ve firmě Kraft Hainz či propuštění v českém O2. Jakou mají morálku lidé kteří vedou tyto společnosti?
________________________________________________________________________________


V průběhu oběda jsem měl možnost probrat svoje konkrétní dotazy k jednotlivým přednášejícím. Toto je jeden z největších benefitů, která tato konference nabízí. V této diskuzi je pro mě důležitý rozhovor s jedním z přednášejících o morálních rozměrech investice do zdravotnictví, které je celosvětově nejzkorumpovanějším odvětvím. 

Nicméně největší zážitek jsem si odnesl ze setkání s jedním soukromím investorem / hostem, který navštívil valnou hromadu Berkshire Hathaway a absolvoval workshop s lidmi okolo Warrena Buffetta. Jeho zkušenost s morálními hodnotami managementu si nesu celý tento rok. Na tuto diskuzi rád vzpomínám a porovnávám se zprávami například o propouštění 2 500 lidí ve firmě Kraft Hainz či propuštění v českém O2. Jakou mají morálku lidé kteří vedou tyto společnosti? Jak jejich názory a hlavně činy ovlivňují globální a nebo lokální ekonomiku?
Proxima Alfa Trade
Zdroj: http://www.ceskainvesticnikonference.cz

V každém případě se těším na další v pořadí již druhý ročník konference. Koho zajímá osobní kontakt s těmi nejlepšími tak neváhejte, včasné zakoupení vstupenky Vám může ušetřit slušné prostředky. Vstupenky můžete koupit zde.

Zdroj: http://www.ceskainvesticnikonference.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat